Interim-management en advies op gebied van projectmanagement en procesverbetering

Nationale Nederlanden - okt 2010 tot juni 2014

Als programmamanager NN.nl verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de Agile realisatie van NN.nl en het realiseren en implementeren van de mijn.nn (Gesloten omgeving) op NN.nl. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om in te loggen en een overzicht te krijgen van hun NN productportfolio van waaruit kan worden doorgeklikt naar productdetails. Binnen het NN.nl programma zijn de processen zo gestroomlijnd dat er elke drie weken een change-release in productie werd genomen. Het programma budget is 2,2 miljoen euro. Binnen het programma zijn, naast het projectteam mijn.nn, twee scrumteams operationeel.

Vanaf jul 2012 t/m jun 2013 als programmamanager verantwoordelijk voor alle veranderprojecten binnen het Adviseurs portal en klant portal (www.nn.nl) en de realisatie van een generieke (scherm)componenten library, waarmee opdrachtgevers op eenvoudige wijze zelf het Interaction Design van een applicatie kunnen maken. Binnen het programma opereerden zes projectmanagers. Tevens verantwoordelijk voor contracten met en werkzaamheden door externe leveranciers.

Van okt 2010 t/m jun 2012 als projectmanager verantwoordelijk voor het uitvoeren van Portal projecten en releases. O.a. het ontsluiten van de NN adviseurs portal via meetingpoint/MP4ALL, upgraden van GX, het aansluiten van NN's VTAs d.m.v. GIM-koppelingen op de systeemhuispakketten van de VAs, Digitale postbus en diverse portal releases succesvol uitgevoerd.

Methoden, hulpmiddelen

Agile, Scrum, Prince2, MSP, Prince2, Timeboxing, MoSCoW, Websphere, Streamserve, MS-Office, MS-Project

Oranjeplantsoen 72
1111 CG Diemen
KvK 34271117

Tel. 06 25078659
info@baseplan.nl